Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@14:06:11 GMT

«بقیع» کانون عظیم تراث اسلامی برای کل مسلمانان است

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۰۶۵۲

«بقیع» کانون عظیم تراث اسلامی برای کل مسلمانان است

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اهمیت پیامبر اعظم (ص) به بقیع گفت: بقیع مدرسه است و استادان بزرگی در این قبرستان مدفون هستند و بزرگترین کانون تراث اسلامی و مدفن اصحاب بزرگوار پیامبر اسلام و معصومین (ع) به شمار می‌آید.

به گزارش خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در هم‌اندیشی «بقیع، نگین تراث اسلامی» که به همت پژوهشکده و کمیته فرهنگی اربعین حسینی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در فضای مجازی برگزار شد، با بیان اینکه بقیع به نوعی مدرسه است، گفت: در روایتی از ابوذر نقل شده که پیامبر اکرم(ص) به همراه حضرت علی(ع) داخل بقیع شدند که حوادث درس‌آموزی در این زمینه به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در روایت دیگری نیز بیان شده که جبرئیل بر پیامبر گرامی اسلام(ص) نازل شد و از ایشان خواستند که در بقیع حضور یابند، ایشان نیز کنار قبری حاضر شدند و صاحب قبر را صدا زدند و مکاشفه و حالاتی رخ داد و صحبت‌هایی رد و بدل شد؛ بنابراین بقیع در دوران پیامبر مدرسه درس آموزی بود و همچنین در سخن دیگری داریم که پیامبر برای طلب استغفار در فضای بقیع حاضر می‌‌شدند و بارها در کنار تربت پاک اصحاب شان برای همه مردم طلب استغفار می‌‌کردند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به این که پیامبر به بقیع اهمیت خاصی می‌‌دادند، گفت: ایشان در روزهای آخر عمرشان دست امیرالمؤمنین(ع) را گرفتند و جمعیتی از مردم نیز ایشان را همراهی کردند و به سمت بقیع رفتند و فرمودند من دستور الهی دارم که در کنار تربت پاک اصحاب برای اهل بقیع طلب استغفار کنم.

وی بیان داشت: بقیع برای کسی که با دقت نگاه کند، یک مدرسه است و خاک بقیع پیکر ائمه اطهار(ع)، اصحاب و شهدای بافضیلت اسلام قرار دارد؛ بنابراین باید مورد احترام قرار گیرد، بقیع همچنین برای ائمه اطهار(ع) نیز مورد توجه بوده است تا جایی که امیرالمؤمنین(ع) در قبرستان بقیع مکانی را ایجاد کردند که حضرت فاطمه(س) و امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در آن مکان به خاطر غم از دست دادن پدر بزرگوار و ناملایمات روزگار بر اهل بیت گریه می‌‌کردند.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه به غیر از ائمه مدفون در قبرستان بقیع، بزرگان دیگری در این مکان مقدس مدفون هستند، تصریح کرد: بقیع مدرسه است و استادان بزرگی در این قبرستان مدفون هستند و بزرگترین کانون تراث اسلامی و مدفن اصحاب بزرگوار پیامبر اسلام و معصومین علیهم السلام به شمار می‌آید که باید آنها را مورد احترام قرار داد. همچنین باید ابتدا استادان این مدرسه را بشناسیم و سپس از ایشان درس فرا گیریم. 

وی ضمن تجلیل از عوامل برگزار کننده این هم‌اندیشی گفت: امیدواریم خداوند این فعالیتی را که در جهت بزرگداشت بقیع صورت گرفته و در آینده نیز کنگره بزرگ بقیع برگزار خواهد شد، مورد قبول خود قرار بدهد.

انتهای ژیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اسلام حجاج ایرانی فضای مجازی بقیع حجت الاسلام نواب سرپرست حجاج ایرانی تراث اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۰۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های تبلیغاتی ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس محمدیان اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های آگهی و تبلیغاتی را که در اجرای بند ۱۶ ماده ۲ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین شده است، ابلاغ کرد.

محمدیان با اعلام این مطلب افزود: دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های آگهی و تبلیغاتی بر اساس قانون و مصوبات شورای راهبری توسعه مدیریت و در راستای ساماندهی مجوزهای این وزارتخانه تهیه و پس از تصویب، از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرا به معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات ابلاغ شد.

وی گفت: بر اساس این دستورالعمل، معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات موظف شده است مجوز کانون‌های آگهی و تبلیغاتی را از طریق درگاه ملی صدور مجوزها و بستر الکترونیک سامانه جامع تبلیغات با هماهنگی کامل با مراکز استان و شهرستان‌های سراسر کشور حداکثر ظرف ۲ ماه صادر کند. بدین ترتیب و بر اساس مفاد دستورالعمل ابلاغ شده، تمامی متقاضیان دریافت مجوز فعالیت تبلیغاتی می‌توانند از طریق سامانه جامع تبلیغات که به درگاه ملی مجوزها مرتبط است، درخواست مجوز ارائه دهند.

محمدیان با اشاره به سیاست‌های دولت سیزدهم مبنی بر تسهیل و تسریع فرآیندهای قانونی برای متقاضیان تأسیس مراکز فرهنگی افزود: در این ارتباط، دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی نیز هم‌راستا با سیاست‌های کلان دولت، بسترهای لازم را برای تحقق تسهیل روند صدور مجوز کانون‌های آگهی و تبلیغاتی فراهم کرده و این دستورالعمل به انجام فعالیت‌ها در چارچوب‌های تعیین شده، کمک خواهد کرد.

مدیرکل تبلیغات و اطلاع‌رسانی تاکید کرد: پیش از این، دستورالعمل انتشار محتوای تبلیغاتی نیز از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ و بر اساس آن، نحوه انتشار محتوای تبلیغاتی چارچوب انتشار انواع محتوا در حوزه تبلیغات را ترسیم شده است.

بدین ترتیب، تمامی فعالیت‌های تبلیغاتی در چهار رسته «تبلیغات فضای مجازی»، «تبلیغات پخشی و سمعی و بصری»، «تبلیغات محیطی» و «تبلیغات چاپی» ملزم به دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.

کد خبر 6087981

دیگر خبرها

  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • ظرفیت‌ها و فرصت‌های عظیم موجود در استان فارس معرفی شود
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • برند شهر اصفهان باید حفظ شود/ آماده تعامل با رسانه‌ها هستیم
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • اصناف یکی از کانون‌های اصلی حفظ و ارتقاء امنیت جامعه هستند
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • کانون حل بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات جامعه، آموزش و پرورش است
  • دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های تبلیغاتی ابلاغ شد