Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-28@18:34:08 GMT

تخریب حرم ائمه بقیع، لکه ننگی بر پیشانی وهابیت 

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۷۹۹۵

تخریب حرم ائمه بقیع، لکه ننگی بر پیشانی وهابیت 

حدود ۱۰۰ سال پیش، قبرستان بقیع که بقعه قبور چهارتن از ائمه معصوم است توسط وهابی ها تخریب شد که با گذشت حدود یک قرن شیعیان همچنان بر مظلومیت امامان معصوم خود می گریند.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: امروز پنج شنبه (30 اردیبهشت ماه) مصادف با هشتم شوال، روز تخریب قبرستان بقیع است که در حافظه تاریخ به آن «یوم الهدم» ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بقیع، جنة البقیع یا بقیع الغَرقَد (نام بقیع پیش از ظهور پیامبر اسلام)، مهم ترین قبرستان مسلمانان در شهر مدینه منوره بوده است و بنابر روایات اسلامی، مورد توجه ویژه حضرت محمد(ص) بوده است. بقیع، محل دفن چهار تن از امامان معصوم و بسیاری از صحابه و تابعین است.

 

قبرستان بقیع دو بار مورد تخریب قرار گرفته است که یک بار در سال 1220 هجری قمری و یک بار در سال 1344 هجری قمری و این اقدام توسط وهابیان انجام گرفته است، وگرنه پیش از آن بر قبور ائمه بقیع و دیگران بقعه هایی وجود داشته است که تصاویر قدیمی حاکی از این شواهد است.

 

 

اولین بار پیروان وهابیت با کمک آل سعود دست به تخریب قبرستان زدند و بار دوم ملک عبدالعزیز از زیر مجموعه آل سعود و پیروان وهابیت این کار را انجام دادند.

 

قبرستان بقیع به دلیل دفن چهار امام معصوم حضرت امام حسن(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) است که به دلیل این اقدام وهابیون بقعه ای ندارند.

 

در قبرستان بقیع علاوه بر چهار امام شیعیان، تعدادی از دختران رسول الله (زینب، ام کلثوم و رقیه) و همچنین عمه‌های رسول الله (صَفِیه و عاتِکه) و قبر حضرت امُّ البنین (س) و قبر حضرت اسماعیل بن جعفر الصادق، و قبر حضرت ابراهیم فرزند رسول الله (ص)، و قبور تمامی اصحاب و تابعین و ارحام و ازواج رسول الله (ص) و تعداد زیادی از بزرگان و صحابه اسلام نیز وجود دارد.

 

 

علت تخریب قبرستان بقیع در دو دهه سلطه آل سعود بر عربستان این بود که در ماه رمضان سال 1344 هجری قمری شیخ عبدالله، قاضی القضات پس از تسلط سعودی ها بر شهر، از مکه به مدینه منوره اعزام شد و وی نیز موضوع تخریب قبرستان را با علما و سران این شهر مطرح کرد و آنها از ترس خود جوابی ندادند و به صورت ظاهری موافقت آنان را جلب کرد و پس از آن وهابی ها با زور مردم را جمع کرده و گنبد و ضریح را در شهر مدینه منوره تخریب کردند.

 

در واقع می توان گفت که قبرستان بقیع با فتوای ۱۵ نفر از مفتیان مدینه مبنی بر ممنوعیت ساختن بنا بر روی قبور پس از تخریب در سال ۱۲۲۰ قمری بار دیگر به زمینی مسطح تبدیل شد و اکنون پس از سال‌ ها قبور ائمه (ع) تنها با علایمی خاص مشخص است،  ولی اثری از گنبد و بارگاه نیست.

 

اکنون بعد از گذشت 98 سال همچنان این داغ بر دل شیعیان سنگینی می کند و هر زائر شیعه ای که به مدینه منوره مشرف می شود، در پشت درهای بسته بقیع با حسرت نگاه می کند و در دل برای مظلومیت شیعه اشک می ریزند.

 

پایان پیام/43

منبع: شبستان

کلیدواژه: هشتم شوال سالروز تخریب حرم بقیع وهابیون قبرستان بقیع تخریب قبرستان قبرستان بقیع مدینه منوره رسول الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۷۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار مهر، محمود ابراهیمی ظهر شنبه در همایش جهش تولید در دیمزارها گرامیداشت روز جهانی گندم و نان روستای امام‌قیس بروجن، اظهار کرد: در طرح ملی جهش تولید در اراضی دیمزار، سال گذشته ۳۰ هزار هکتار از اراضی در این استان تحت پوشش قرار گرفت.

وی افزود: پشتیبانی طرح جهش تولید در دیمزارها، برعهده ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری بود که شامل جذب پشتیبان، در اختیار قرار دادن ادوات کشاورزی، پرداخت جهت خرید ادوات و… هستند.

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری ادامه داد: جمع اعتبارات پشتیبانی این ستاد از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۲، یک صد میلیارد ریال بود.

ابراهیمی عنوان کرد: اراضی تحت پوشش در سال ۱۴۰۳ به ۶۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرد و جمع ریالی مجموعه پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری که شامل تسهیلات، حضور کارشناسان در پهنه‌ها و خدمات سامانه‌ای است، به ۲۱ میلیارد تومان رسیده است.

کد خبر 6089906

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه «در آستان بقیع»/ تصاویری از حرم‌های مطهر ائمه(ع) قبل و بعد از تخریب
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • قبور آسیب‌دیده خلدبرین ترمیم می‌شود
  • ترمیم قبور آسیب‌دیده خلدبرین
  • گزیده از سخنان ائمه جمعه شهرهای استان قم